Sunday, September 5, 2010

Child's coat / Lapsen takki

I already posted the booties I made from the same fabric I have used for this coat as well. I made it with an older Ottobre pattern called Sparrow from the magazine 4/2009. I left the pocket out as I thought it would only encourage my daughter to collect stones in her big front pocket and I used press buttons instead of regular ones, but I think those were the only modifications I made.

She's actually sporting a few of my projects in this picture simultaneously due to the fact that it's getting cold here already and I've been making mostly outdoor gear (sort of speaking) lately. She's also carrying her ballet pouch I made on Friday because she started her first fairy ballet classes yesterday. The pouch can be turned inside-out to change the look in case mommy gets tired with the pattern. She doesn't care what it looks like, she's just marvelled by the strings that keep the pouch closed. She almost went to bed with the pouch the night I finished it. The idea of making a string pouch instead of a zippered one is - of course - that clothes inside wouldn't get torned by the zipper. She's only 4 and if I manage to get things stuck between a zipper then I'm sure she can do it as well... (I just had to cut a lock of my hair that accidentally got stuck between the zipper of my coat!)

As I mentioned earlier I have managed to get markers involved in some projects I've finished lately, this coat being one of them. I wrote her name on the lining and then I draw my favourite blossoms and some little creatures. Just to be sure no-one else can claim this coat. ;-)


Postasinkin jo aiemmin kuvan tossuista, jotka tein samasta kankaasta kuin tämän takin. Takki on tehty Ottobren kaavoilla lehdestä 4/2009 ja mallin nimi on Sparrow. Jätin siitä pois etutaskun, koska ajettelin sen olevan liiankin sopiva kivien keräämiseen, ja vaihdoin napit neppareihin, mutta ne taisivatkin olla ainoat muutokset. Koska käytin vain valmiiksi kaapista löytyneitä materiaaleja, on takin vuorina käytetty tikkivanua, joka on kai tarkoitettu täkkien ompeluun. Hihansuut on ommeltu Myllymuksujen myymästä merinovillatrikoosta, josta olen joskus aikonut tehdä villahaalarin. Se projekti on vieläkin hautumassa. Takin kankaan olen tainnut joskus tilata Kangas-Mallan verkkokaupasta. Sitä oli juuri sopiva pala takkiin. Koska minulla ei myöskään ollut varastossa sopivaa vinonauhaa, leikkasin senkin sitten itse joustovakosametista. Sattui nimittäin satamaan sinä päivänä kun vinonauhaa olisi tarvittu, ja laiskuuttani mieluummin leikkasi ja silitin kaitaleita sisällä kuin menin ulos kylmään vihmaan.

Ylimmässä kuvassa tyttö esittelee useampaakin tekelettäni, koskapa nyt alkaa jo olla kylmä, ja olen viime aikoina tehnyt enimmäkseen ulkovarusteita. Lisäksi kuvassa on mukana balettipussi, koskapa lapsi aloitti eilen ensimmäiset satubaletti-tuntinsa. Pussukka on ommeltu kaksipuoleiseksi, jotta sen voi kääntää, kun äiti kyllästyy kuvioon. Lasta itseään ei kyllä kuviointi kiinnosta pätkääkään, vaan hän on ihastunut pussin sulkeviin nauhoihin. Pussukka piti laittaa piiloon, jottei tyttö mennyt sen kanssa nukkumaan. Nauhoilla suljettavan pussukan juju on tietenkin se, että tällöin ei ole mahdollisuutta repiä sisällä olevia ohuita trikoovarusteita vetuketjulla. Jos minä kerran onnistun saamaan kankaita (ja omia hiuksiani!) vetoketjun väliin, niin varmasti se onnistuu 4-vuotiaaltakin.

Tulinkin aiemmin maininneeksi, että olen onnistunut ujuttamaan tekstiilitussit useampaankin projektiin viime aikoina, ja tämä takki on yksi niistä. Kirjoitin vuorin yläosaan lapsen nimen, ja sen alapuolelle sitten piirtelin lempiaiheitani. Nyt ei ainakaan kukaan muu voi tulla väittämään takkia omakseen. ;-)

No comments:

Post a Comment